Fløyenguttene

Kom gjerne på besøk for å si hei og ta et bilde med våre kashmirgeiter "Fløyenguttene"

De tilbringer vinterferien på Askøy, men fra påsken av er de endelig tilbake hjemme på Fløyen. Geitene heter “Elvis”, “Småen” og “Festus Gilde”.

The tre kashmirgeitene ble født i 2011 på Radøy. De vokste opp på   Storøyen i Eidsvåg hvor de, sammen med Bergen Kystlag, gjorde en stor innsats med å rydde øyen for kratt og skog. Siden de først og fremst er ryddegeiter ble de kastrert da de var små. De liker seg i hverandres selskap og holder for det meste sammen i flokk. 

Sommeren 2016 flyttet geitene til Fløyen hvor de nyter late dager. De hjelper oss også med å holde vegetasjonen nede, da kashmirgeiter er spesielt gode som ryddere. De spiser seg selv store og sterke innenfor et avgrenset område på Fløyen. Halsbåndet geitene har på seg er et “Nofence” lydgjerde. Hvis dyret går ut av beiteområdet gir klaven vibrasjon og lyd. For å unngå strømstøt vender dyrene tilbake til beiteområdet.  

Geitene elsker mennesker og alle som ønsker å si hei til dem er hjertelig velkommen. Vennligst ikke gi dem noe mat, da de allerede får all maten de trenger fra naturen. De gir derimot gjerne litt kos og stiller opp på et bilde. 

Partnere