Hva skjer på Fløyen?

Det skjer alltid noe på Fløyen! Her finner du et stort utvalg aktiviteter for alle aldre enten du er alene, sammen med familien, venner eller andre.

Byens største lekegrind

På Fløyen finner du et stort utvalg frileksområder hvor barna kan klatre i trær, leke gjemsel og nyte friheten på fjellet. I tillegg har vi de siste årene bygd opp flere arenaer hvor barna kan utfordre seg i apparater med å klatre og boltre seg.

  • Hent kart i Fløistuen butikk og la barna prøve seg på vår natursti med 10 ulike poster fordelt på nærområdet til Fløyen.

  • Dra på oppdagelsesferd og bruk fantasien i Trollskogen dere dere kan møte tusser og troll.

  • Lekeplassen like ved øvre stasjon passer fint for også de mindre barna med rusjebane, disser og klatrestativ.

  • La barna klatre rundt på den store lekeplassen ved Fløysletten som inkluderer en hinderløype som utfordrer også de eldre barna. Her er det også en liten zipline som er åpen hele året. 
     

Arrangerte aktiviteter

I løpet av året arrangerer vi små og store aktiviteter for hele familien, ofte i skolens ferieperioder som vinter-, påske- og høstferie. Vi har også flere familiedager med kjekke aktiviteter og ulike konserter. Følg med på aktivitetskalenderen for å se hva som skjer gjennom året!
 

Turmuligheter

På toppen av Fløyen er det fine turveier og stier, perfekt for gåturer, jogging/løping, skiturer og sykling. Her kan du lese mer om de ulike turmulighetene, samt laste ned kart over turene. Benytt deg gjerne av rastehytten og grillplassen på Fløysletten, i tillegg til de andre rastehyttene du finner på Fløyfjellet. 
 

Tuftepark

Like bak Fløistuen kafé ligger tufteparken på Fløyen. Dette er et lavterskel treningstilbud for alle, både store og små. Her kan du bli sterkere og ha det gøy samtidig som du nyter utsikten. Hva med å ta en liten styrkeøkt med egen kroppsvekt etter en tur opp Fløyen?  Se gjerne skilt med forslag til øvelser du kan gjøre i parken. Tufteparken er gratis og åpen hele året. 
 

Sykkelutleie

Opplev fjellet og naturen på sykkel med mange flotte utsiktspunktet over byen. Om sommeren tilbyr vi sykkelutleie av kvalitets terrengsykler og hjelmer til voksne. Vi har også junior sykler og hjelmer for 6-12 år. Tilbudet er tilgjengelig fra 22. juni til 25. august og kan bookes i sesong her.
 

Kano ved Skomakerdiket

Opplev vakre Skomakerdiket i stille omgivelser. Kun en kort spasertur unna Fløyens øvre stasjon kan du låne kanoer om sommeren. Vi har totalt åtte kanoer og du kan låne både kanoer, padleårer og redningsvester fra oss. Alt er gratis! Du trenger ikke booke på forhånd, bare gå direkte til Skomakerdiket der du møter Fløyen-vertene. Tilbudet er tilgjengelig fra 22. juni til 25. august. 
 

Zipline

Få adrenalin og opplev spenningen ved å slenge deg fra tre til tre i vår ziplinepark om sommeren. Aktiviteten passer for hele familien, både barn, ungdom og voksne, men personen må være over 140cm. Tilbudet er tilgjengelig fra 22. juni til 25. august. Bare møt opp ved Fløyen Aktiv-boden for booking. For øvrige åpningstider i helger – se vår Facebookside og aktivetskalenderen her på nettsiden. 
 

Geiter

Fra påske til vinterstid har vi seks kashmirgeiter som holder til på toppen av Fløyen. Geitene er her for å beite og rydde landskapet for å holde det åpent. De er veldig snille, glad i folk og tar gjerne imot litt kos. Vennligst ikke gi dem noe mat, da de får all maten de trenger fra naturen. 

 

Velkommen til fjells og til kjekke aktiviteter for både liten og stor!