Feature image

Kunst på fjellet: oktober

Okt 2
Okt 31
11:00 - 17:00
Passer for alle

Med lekne Barnslig og miniatyrformidleren Øystein Dypedal.

En kulturell reise fra lokale kunstnere onsdag – søndag kl. 11-17 i Fløistuen butikk
 

 "Alle barn er kunstnere. Utfordringen er å klare og forbli det når man vokser opp" Pablo Picasso


På toppen av Fløyen ligger den sjarmerende butikken Fløistuen. Fra oktober til april vil butikken bli delt i to, der det i den ene delen stilles ut fantastiske bilder fra en ny lokal kunster hver måned.

I oktober kan vi presentere følgende to flotte kunstnere: 
 

Barnslig

Barnslig startet med gatekunst i Bergen i 2010, med paste ups og klistremerker. Siden da har hun jobbet med veggmaleri, illustrasjon, fine art og design. Kunstneren har studert både illustrasjon og kunst.

Barnslig sin kunst er kjent som morsomme, groteske, søte figurer, en presis strek, fantasifulle karakterdesign og spreke fargekombinasjoner. Som gjennomgangstema har hun positive budskap og monstere.

Denne utstillingen er et utvalg av kunstnerens nyeste verk fra 2020, med innslag av noen eldre motiver. De utstilte bildene er originale malerier og innrammede print. Teknikken som har blitt brukt er hovedsakelig spraymaling og akrylmaling på lerret.

Øystein Dypedal

Øystein bruker miniatyrfigurer til å skape små historier i hverdagslige miljøer. Rundt oss er det mange små historier som bare venter på å bli fortalt, og Øystein bruker fotografi til å formidle de små historiene han ser.

Han liker å drømme seg vekk i små detaljer og ser landskaper og små verdener over alt rundt seg. En veltet kaffekopp kan bli et svømmebasseng, og en sammenknørvet papirlapp kan bli et isfjell - verden er full av muligheter. Øystein håper at bildene kan inspirere til lek og undring, til fantasifulle samtaler og glede.
 

Fløyen tilbyr lokalet fritt til kunstnerne som et utstillings – og salgsvindu mot at hver kunstner gir et bidrag til et veldedig formål. Barnslig ønsker å gi til Haukelands Venner og Øystein Dybedal til Kirkens Bymisjon. Fløyen er opptatt av sitt samfunnsansvar, og vet at vi er en arena hvor de som bor i byen er aktive brukere. Med kunstutstilling i Fløistuen har du enda en anledning til å ta turen til fjells.

Hjertelig velkommen!

Partnere