Feature image

Supersommer på Fløyen

Jun 20
Aug 23
11:00 - 16:00
Passer for alle

Aktiviteter for hele familien hver dag i sommerferien!

Nye opplevelser venter på deg når vi arrangerer SUPERSOMMER på Fløyen!

Hver dag fra 20. juni – 23. august skjer det gøye aktiviteter for hele familien, garantert noe for enhver smak – enten du liker fart og spenning eller en rolig tur i magiske omgivelser. 
 

Prøv kanopadling på idylliske Skomakerdiket

Hele sommerperioden

Har du padlet i kano før? Det er en utrolig kjekk opplevelse for hele familien, og på Fløyen har vi gratis kanopadling på Skomakerdiket hele sommeren. Kun ti minutters gåtur unna Fløibanens øvre stasjon kommer du til idylliske Skomakerdiket. Virkelig en naturperle som må oppleves! Aktiviteten er åpen mellom kl. 11:00 og 16:00, og du trenger ikke booke denne aktiviteten, bare møt opp.

Når du er ved Skomakerdiket må du ta turen innom Skomakerstuen – en splitter ny liten kafé som ligger like ved vannet. Her kan du sitte inne eller ute og nyte is og svele med utsikt utover vannet. Åpen fra kl. 11:00 – 16:00 hver dag hele sommeren. 

 
 

Opplev følelsen av å sykle på toppen av Bergen

Hele sommerperioden

På Fløyen kan du leie terrengsykler i inntil tre timer eller en hel dag – valget er ditt. Vi har turstier som passer for enkel sykling, morsomme enkeltstier og noen tekniske utfordringer. Flere steder vil du oppleve fantastiske utsiktspunkt over byen mellom de syv fjell. Vi har både sykler for voksne og junior (6-12 år) og hjelm er inkludert i leien. 

Les mer og book sykkel her 

Prøv deg på supbrett på Skomakerdiket 

Hele sommerperioden

På Skomakerdiket kan du leie supbrett hele sommeren fra kl. 11:00 – 16:00. Du trenger ikke booke denne aktiviteten, bare møt opp. Betaling kr. 100,- med Vipps på stedet, for 20 minutter padling. Du kan låne både brett, padleåre og redningsvest fra oss. Ta gjerne med våtdrakt eller badetøy + skift om du ønsker. 

Klarer du å finne postene i naturstien? 

Hele sommerperioden

Bli kjent med området på Fløyen og samtidig test dine kunnskapsferdigheter i vår natursti. Vi har hengt opp ti poster som du finner rundt på Fløyen sitt område. Kart henter du gratis i Fløistuen kafé eller benytt vår digitale versjon her. Lykke til!


 

Møt geitene #Fløyenguttene 

Hele sommerperioden

Bæææ, kom og si hei til de fire kashmirgeitene som beiter på Fløyen. Geitene heter “Elvis”, “Småen”, “Festus Gilde” og “Alf”. De elsker mennesker og alle som ønsker å si hei til dem er hjertelig velkommen. All maten de skal ha finner de derimot i naturen, så de sier pent nei takk til å få noe fra deg. En kos og kanskje en selfie blir de i stedet gjerne med på. 


 

Foredrag med artig kunnskap

Tirsdag 30/6 og torsdag 2/7

Lær om livet på land, skogen og dyrene som bor her i foredrag. Her vil du garantert sitte igjen med kunnskap du ikke visste fra før, presentert på en kreativ måte. 
 

Bærekraftsmålene

Hele sommerperioden

"Alle” snakker om bærekraft, men hva betyr det egentlig for barna? Hent gratis oppgaveark i Fløyen Aktiv-boden like bak lekeplassen og ta så turen gjennom trollskogen til Fløysletten. Her finner dere alle bærekraftsmålene i form av bokser plassert rundt på Fløysletten. Vi utfordrer barna til å skrive ned hva de selv tenker om målene – det er tross alt de som er de unge kloke som skal ta over denne verden.

Ta bilde av oppgavearket og send inn svarene til aktivitet@floyen.no for å være med i trekningen av en hengekøye! 

 

Hjertesti

Hele sommerperioden

Gå en magisk tursti ved å finne hjertene på veien. Turen starter like ved Fløyen Aktiv-boden og ender ved idylliske Skomakerdiket. 

Møt maskot Alf

Hele sommerperioden

Vår kosete og tøyeste maskot Alf dukker opp innimellom i hele sommer. Han elsker å danse med barna og gir veldig gode klemmer! Kanskje er du så heldig at du får en selfie med han også? 

Turstier for liten og stor

Hele sommerperioden

Fløyen er et ypperlig utgangspunkt for fantastiske turer på byfjellene. Her er turer som passer for alle aldre, og vi har til og med turstier som egner seg for rullestolbrukere og barnevogner. Mange av turene har selvfølgelig en spektakulær utsikt over det vi mener er verdens vakreste by, Bergen. God tur!

Se gjerne våre forslag til turer her

Lag din egen “alt-blir-bra-stein”

Uke 29 – 31 

Møt ved Fløyen Aktiv-boden, bli med og mal din helt egen “alt-blir-bra-stein”. Steinen kan du sette ut i naturen på din favorittløype/sti eller der du ønsker på Fløyen. 

Naturbingo

Hele sommerperioden

Har dere lyst til å gjøre en aktivitet underveis på turen? Vi har laget en naturbingo med ulike ting dere skal se på veien. Første som klarer å få fire på rad enten bortover, nedover eller på skrå roper “NATURBINGO”!  
Bingoarket henter dere gratis i Fløyen Aktiv-boden like bak lekeplassen. Det kan også hentes digitalt her. 

Fløibanen til fjells

Hele sommerperioden

Fløibanen frakter deg trygt til og fra fjellet i hele sommer – og billett kjøper du enkelt i appen Fløibanen eller her på nettsiden

Se våre åpningstider her


 

Velkommen til supersommer på Fløyen

– en aktiv sommerferie du garantert vil huske for livet! 

Partnere