Tur 2 – Revurtjern

Fløyen – Skomakerdiket – Blåmansveien – Revurtjern – H.Griegs vei – Fløyen Varighet: cirka 2 timer – Distanse: 4,5 km – Vanskelighetsgrad: Lett

Navnet Revurtjern kommer antagelig av at det i gamle dager ble observert rev i en steinur over tjernet. Sjansen for å treffe den sky Mikkel er kanskje ikke så stor i dag, men i skogen rundt tjernet er det hengt opp en rekke fuglekasser, og særlig i hekkesesongen er det stor aktivitet blant småfuglene.

Last ned detaljert turbeskrivelse og kart

 

Turbeskrivelse

Fra informasjonspunktet på Fløyen, i krysset bak øvre stasjon, følger du Bjørneseths vei til det idylliske Skomakerdiket. Her tar du til høyre og følger veien rundt
vannet.

Skomakerdiket byr på flotte opplevelser året rundt. Om vinteren, når isen er trygg, er det populært å stå på skøyter her. På varme sommer-dager kan du bade, eller ta en tur med en av kanoene som er til låns i sommersesongen. På sletten i enden av Skomakerdiket er det grillplass med benker, bord og rastehytte.

Etter Skomakerdiket tar du til høyre opp bakken mot Blåmansveien. Når du kommer opp til krysset i Blåmansveien tar du til høyre og fortsetter opp-over til den store S-svingen. Her står det et skilt merket ”Revurtjern” og ”Bjørnebu”.

Bjørnebu er et grindverksbygg som kan brukes ved en rast. På demningen ved Revurtjern er det satt opp bord og benker. Omkranset av vakker natur er dette et perfekt sted for en rastepause.

På begge sider av Revurtjern kan du benytte gode stier og klopper. Returen går langs lyng og furuer rundt tjernet, og fortsetter på stien i nordlig retning mot Halfdan Griegsvei. Her går du mot venstre og fortsetter langs Halfdan Griegsvei og ned til Blåmansveien. I Blåmansveien tar du til høyre og følger veien ned til Fløyen. Smilet du gir alle som kommer i motsatt retning, forteller dem at de har noe godt i vente.

 

Kart