Tur 4 – Aasebu og Brushytten

Fløyen – Lysløypen – Aasebu – Brushytten – Fløyen Varighet: cirka 3 timer – Distanse: 7 km – Vanskelighetsgrad: Lett

En lysløypetur på godt tilrettelagt underlag er ikke å forakte hverken sommer eller vinter.

Last ned detaljert turbeskrivelse og kart

 

Turbeskrivelse

Ved informasjonspunktet på Fløyen tar du til venstre og følger Blåmansveien mot Brushytten. Etter ca én kilometer tar du til venstre ved skiltet som peker mot Halfdan Griegs vei. Etter en lett motbakke som gjør deg passe varm i kroppen, kommer du til lysløypetraseen.

I skisesongen er lysløypen forbeholdt skiløpere. Resten av året er den ypperlig for dem som vil løpe eller gå, ikke bare på grunn av det myke underlaget, men også fordi sykling ikke er tillatt. De siste årene er store deler av traseen oppgradert med god drenering og treflis. Her er det stort sett tørt hele året.

Ved lysløypetraseen fortsetter du til høyre på flaten innover Halfdan Griegs vei. Etter noen hundre meter tar du av på stien til høyre og følger lysløypen innover i terrenget og opp en bratt liten bakke. Her kommer du inn i lettere terreng mot Brushytten.

Rett før Brushytten svinger lysløypen ned mot venstre. Du går mot Storediket og følger veien langs bredden. Etter hvert får du et lite tjern på venstre side. Fortsett til du krysser veien og følg deretter lysløypen videre. Etter noen hundre meter svinger den litt mot høyre, og etter hvert kommer du til toppen av en bratt bakke. Sett utfor, ta til høyre i bunnen av bakken og fortsett mot Aasebu. Her finner du et grindverksbygg og en varmestue som alltid er åpen og fritt kan benyttes til en rast. Og skulle du få selskap kan du jo glede deg over at naturen gjør noe med oss nordmenn – på fjellet kommer vi i snakk med ukjente på en måte vi aldri gjør på bussen.

Etter Aasebu fortsetter du i lysløypen gjennom et område med fin utsikt på høyre side over deler av Sandviken og Byfjorden. Så følger du lysløypen til Halfdan Griegs vei og skiltingen videre tilbake til Fløyen. Hva resten av dagen bringer, er ikke godt å vite. Kanskje har du allerede avtalt et kafébesøk med de nye vennene fra Aasebu?

 

Kart