Tur 6 – Storediket og Nedrediket

Fløyen – Brushytten – Skogmester Mo ved Storediket – Nedrediket – Aasebu – Fløyen Varighet: 2 – 3 timer – Distanse: 6 km – Vanskelighetsgrad: Moderat

Ved Nedrediket kan barn som trenger adspredelse speide etter dyr. Den som er tålmodig kan fort få øye på både ekorn og skogmus; en og annen gang er det også observert hegre her.

Last ned detaljert turbeskrivelse og kart

 

Turbeskrivelse

Fra krysset bak Fløybanens øvre stasjon følger du skiltingen mot Brushytten. Rett før du kommer til Brushytten tar du til venstre og følger Skogmester Mos vei nordover mot demningen ved Storediket, der det er flott å nyte stillheten ved vannet på en godværsdag.

Så fortsetter du over demningen og følger veien ned til Nedrediket. Denne veien ble grundig oppgradert av Bergens Skog- og Træplantningsselskap i 2010 og er lett å ferdes på. Det er fin grusvei, gode grøfter og flotte gråsteinsmurer mot terrenget. De som er ute etter et fint sted for en rundtur med barnevogn, trenger ikke lete lenger.

Veien fortsetter oppover gjennom Fløyens karakteristiske granskog. Der veien deler seg tar du av mot Aasebu, som ses ca. 100 meter inn til høyre fra veikrysset.

Her er det flere gode alternativer for den som vil ha en pause, blant annet en rastehytte og en liten varmestue som er åpen året rundt. Mat og drikke smaker aldri så godt som på tur, så det er kjekt både for liten og stor at det er noe i sekken.

For å komme tilbake til Fløyen returnerer du fra Aasebu til veien og fortsetter til høyre på Halfdan Griegs vei ned til Blåmansveien.

På Blåmansveien fortsetter du til høyre og følger skiltingen ned til Fløyen. Og mens du går kan du nyte den forunderlige følelsen av ikke bare å ha vært i naturen, men også en del av dens rolige puls.

 

Kart