Feature image

Vi oppgraderer til ny Fløibane

Sep 20
Apr 1

Fløibanen er stengt frem til 1. april 2022!

19. september er siste mulighet til å reise med dagens Fløibanevogner da vi skal bygge om til nye vogner med et moderne og tidsriktig maskineri. Vi tilrettelegger også hver stasjon slik at de er universellt utformet til barnevogner og rullestoler. Dette er en stor og omfattende prosess som tar tid, og banen vil derfor være stengt fra 20. september 2021 til planlagt nyåpning 1. april 2022. Du er derimot hjertelig velkommen innom Fløistuen kafé og Skomakerstuen som er åpen – og selvsagt bruke lekeplassen, naturen og alle turmulighetene! 

Under byggeperioden vil det dessverre være en del nødvendig anleggstrafikk opp Kamveien, så vi anbefaler å bruke Fløysvingene eller Tippetue når du skal til Fløyen. Turen opp er ca 3 km lang. 


Fløistuen kafé

Legg turen innom Fløistuen kafé på toppen av Fløyen for noe godt å spise og drikke, som en deilig bolle og rykende varm kaffe. 

Åpen fra torsdag – søndag kl. 11 – 18 (frem til åpning 1. april). 

Merk deg at toalettene på Fløyen kun er åpen i åpningstidene til Fløistuen kafé. 
 

Skomakerstuen

Kun ti minutters gange fra Fløyen finner du Skomakerstuen, like ved idylliske Skomakerdiket. Her bør du virkelig ta turen og smake på en nystekt svele! Åpen lørdager og søndager kl. 11 - 16 under hele byggeperioden.
 

Aktiviteter 

Selv om Fløibanen ikke går som vanlig vil vi fortsatt arrangere noen aktiviteter. Følg med på aktivitetskalenderen vår for å få med deg hva som skjer! 

Se aktivitetskalender her 

Klatreleken ved Fløysletten og lekeplassen på Fløyen er klar for å ta imot barn i alle aldre! I tillegg kan du utforske alle turmulighetene som finnes på Fløyen. 

Se våre turforslag her 
 

Transporttilbud for de som bor langs traseen 

Fra 20. september blir det satt inn en liten buss som transporttilbud for de som bor langs traseen. Bussen går fra nedre stasjon og opp til Skansemyrsveien mandag-fredag.
Vi ber om forståelse for at skolebarn må få prioritert plass på 7:45-bussen ned og 13:30 og 14:15-bussen opp. 

Se rutetider her

Forbehold om justeringer av tidene. Bussen stopper ved nedre stasjon, ved Skansedammen, ved Fjellveien og ved Skansemyrsveien. Det er plass til 15 personer ombord. Bussen har dessverre ikke plass til oppslått barnevogn. Bussen kjører ikke 24/12 og 31/12.

Busskort kjøpes i Fløibaneappen. Har du periodekort til Fløibanen kan du bruke dette på bussen under byggeperioden. 

Partnere