5. generasjons Fløibane

Mange tenker fortsatt på Fløibanen sine vogner som "de nye vognene", men i 2022 er de å anse som veteran og moden for å gå i pensjon.

Derfor bygger vi 5. generasjons Fløibane

I denne prosessen vil vi også tilrettelegge hver stasjon slik at de er universellt utformet til barnevogner og rullestoler. To nye vogner skal settes inn, med et moderne og tidsriktig maskineri.  Vi bygger for fremtiden, og tilrettelegger alt av maskineri og stasjoner slik at vi etter hvert som årene går også kan kjøre fra maskinrommet. Det vil si at vognfører vil sitte på toppen av Fløyen og styre banen. 

Dette er en stor og veldig omfattende prosess som tar tid, og banen vil derfor være stengt fra mandag 20. september 2021. 

Siste tur blir 19. september, og planen er nyåpning 1. april 2022.

Du er derimot hjertelig velkommen innom Fløistuen kafé og Skomakerstuen som er åpen – og selvsagt bruke lekeplassen, naturen og alle turmulighetene! 

Fløibanen holder stengt, men ikke naturen, lekeplassen og serveringen!

Fløistuen kafé 

Det er mange som bruker Fløyen uten å reise med Fløibanen. De kan glede seg over åpen kafé torsdag – søndag kl. 11 – 18 (frem til åpning 1. april). 

Les mer om Fløistuen kafé her 


 

Skomakerstuen 

Turglade kan glede seg over åpen Skomakerstuen hver lørdag og søndag fra
kl. 11.00 – 16.00.

Les mer om Skomakerstuen her

Hva endrer seg ved 5. generasjons Fløibane

  • Vi øker kapsiteten fra 70 gjester til 120 gjester hver avgang.
  • Det blir mulig å kjøre 7 m/s, i dag er maks fart 6 m/s. 
  • På øvre stasjon vil Fløibanen kjøre fem meter lengre opp, og på den måten unngår vi heis ved av- og påstiging. Du kan rusle eller rulle rett ut på utsiktsplatået.
  • På nedre stasjon vil Fløibanen kjøre fem meter lengre ned. Det blir en heis for de som går av banen, og en egen heis for de som skal reise opp med Fløibanen slik at vi unngår kryssende trafikk i heisene.
  • På øvre stasjon blir det en egen inngang (på baksiden hvor toalettene var) for reisende ned med Fløibanen, og en utgang for de som kommer reisende opp med Fløibanen (hvor utgang er i dag).
  • Alle stasjoner får glassvegger som skiller stasjon og selve banen som vil øke sikkerheten. 
  • Gjerde langs hele traseen økes fra dagens krav på 120 cm til 180 cm høye gjerder, som også øker sikkerheten. 
  • For eventuelle nødsituasjoner hvor vi må evakuere fra Fløibanen og ut i trasé, vil det nå bli mulighet å gå i trapper fra øvre stasjon til nedre og evakuere til nærmeste stasjon.

Transporttilbud for de som bor langs traseen 

Fra 20. september blir det satt inn en liten buss mandag- fredag som transporttilbud for de som bor langs traseen 
Bussen går fra nedre stasjon og opp til Skansemyrsveien. Vi ber om forståelse for at skolebarn må få prioritert plass på 8:00-bussen ned og 13:30 og 14:15-bussen opp. 

Se rutetider her 

Forbehold om justeringer av tidene. Bussen stopper ved nedre stasjon, ved Skansedammen, ved Fjellveien og ved Skansemyrsveien. Det er plass til 15 personer ombord. Bussen har dessverre ikke plass til oppslått barnevogn. Bussen kjører ikke 24/12 og 31/12.

Billett til bussen kjøper du i Fløibaneappen. Har du periodekort til Fløibanen kan du bruke dette på bussen under byggeperioden.  

Partnere