Byens største lekegrind

På Fløyen finner du et stort utvalg lekemuligheter og en spennende trollskog!

#kun6minunna bergen sentrum med Fløibanen finner du Fløyen – byens største lekegrind! Her er det trygt å slippe ungene fri og la de boltre seg i frisk natur.

La barna klatre, leke gjemsel, nyte friheten på fjellet og få bevegelsesglede. I tillegg har vi de siste årene bygd opp flere arenaer hvor barna kan utfolde seg i apparater. 

Stor og variert lekeplass

Like ved Fløistuen kafé på øvre stasjon finner du en stor lekeplass med varierte apparater. Barna kan leke mens du tar deg en kopp kaffe om du trenger det. Her er blant annet flere rutsjebaner, klatrestativ,  disser og Fløyentrollet. Lekeplassen passer fint for de minste barna men også de litt større. Lenger ned mot elven finner du “bukkende bruse”-broen som du kan gå over. Kanskje er det der trollet gjemmer seg? På andre siden av elven finner du den lille “Trollløypen” hvor barna kan utfordre balanse og koordinasjon. 

Trollskogen og Fløysletten

Bak Fløistuen kafé ligger den spennende og mystiske Trollskogen. Her kan barna dra på oppdagelsesferd og bruke fantasien, mens det langs stien dukker opp flere ulike trollskapninger og små hinder man må gjennom. Det er også en rastehytte og grillplass som kan benyttes. 

Natursti

La barna prøve seg på vår natursti med 10 ulike poster fordelt på nærområdet til Fløyen. Bruk vårt digitale svarark og send svarene på e-post til aktivitet@floyen.no – dere kan selvsagt også printe ut deres egen versjon om dere ønsker det. 

Digitalt svarkart finner du her 


Vi trekker ut ti vinnere av en familiebillett med den nye Fløibanen 1. april 2022. 

Klatrelek

Bak Trollskogen på Fløysletten finner du den store klatreleken. Følg grusveien opp bak Fløyen Aktiv-boden, og du vil se klatreleken på venstre side. Dette er en naturpark som byr på masse spennende utfordringer for de små og store barna. Klarer du å gå gjennom hinderløypen uten å tråkke i bakken? Og våger du å kaste deg utfor den lille ziplinen? (åpen hele året). I tillegg er det et spennende klatrehus på over ti meter med rutsjebane.

Velkommen til timer på timer med smil og lek i byens største lekegrind! 

Partnere