Fløyengeitene

Kom gjerne på besøk for å si hei og ta et bilde med våre kashmirgeiter

Geitene tilbringer vinterferien på Askøy, men fra cirka rundt påske er de endelig tilbake, og hjemme på Fløyen. 

Geitene er kashmirgeiter og ble født i juni 2020 på Radøy i Alver Kommune. Vi kan vel si det er ungdommer, og i gjengen er det seks frøkner og fire gutter. Siden de først og fremst er ryddegeiter ble guttene kastrert da de var små. Dette er flokk dyr og liker seg veldig godt i hverandres selskap, av den grunn holder de flokken samlet. Rusler en av gårde, kommer de ni andre etter.  

Late dager på Fløyen
Her på Fløyen hjelper geitene oss i første omgang med å holde vegetasjonen nede. Kashmirgeiter er spesielt kjent for å være gode skogryddere. De spiser seg selv store og sterke innenfor et avgrenset område på Fløyen. Halsbåndet geitene har på seg er et “Nofence” lydgjerde. Hvis geiten beveger ut mot enden av det definerte beiteområdet gir klaven beskjed i form av vibrasjon og lyd. Geitene lærer raskt hva denne lyden betyr, og unngår strøm når de vender tilbake til beiteområdet. Om de får et strømstøt er dette lang fra så kraftig som strøm de eks. får fra et strømgjerde. Klavene har batterier, men har også solcellefunksjon som gjør at vi ikke trenger å bytte batteri så ofte.

Geitene elsker mennesker 
Alle som ønsker å si hei til dem er hjertelig velkommen.
Geitene må ikke mates. De er glad i det aller meste, men tåler ikke alt av søtsaker som det ofte er fristende å mate de med.
De får all den maten de trenger fra naturen. De elsker kos og at du klapper de, og ta gjerne en selfie sammen – de elsker rampelyset!

 

 

              Ferdinand 

                   

      Pippi 

Geitene elsker at du klapper de

Hvorfor har vi geiter på Fløyen? 

 

Partnere