Til deg som bor i Konglen

Vi håper dere nyter skogens ro på besøk i Konglen. Her er våre tips til hva dere kan gjøre på Fløyen.

Moro for barna

Lekeplass, trollskog og natursti

Har du barn med deg i Konglen kan det være greit å få løpt fra seg litt energi før dere skal finne roen i loppekassen. Like ved Konglen finner dere “bukkende bruse”-broen som dere kan gå over. Kanskje er det der trollet gjemmer seg? På andre siden av elven ligger den lille Trolløypen hvor barna kan utfordre balanse og koordinasjon, og på den store lekeplassen kan dere rusje, klatre, disse og hilse på Fløyentrollet. 

Hvis dere tør kan dere ta turen opp i den spennende og mystiske Trollskogen ved siden av Fløistuen kafé. Her kan barna dra på oppdagelsesferd og bruke fantasien, mens det langs stien dukker opp flere ulike trollskapninger og små hinder man må gjennom. På Fløysletten er også en rastehytte og grillplass som kan benyttes om dere ønsker det. 

Videre bak Trollskogen på Fløysletten finner dere den store klatreleken. Klarer dere å gå gjennom hinderløypen uten å tråkke i bakken? Og tør dere å kaste dere utfor den lille ziplinen? I tillegg er det et spennende klatrehus på over ti meter med rutsjebane. 

Prøv gjerne naturstien vår med 10 ulike poster fordelt på nærområdet til Fløyen. Bruk vårt digitale svarark og send svarene på e-post til aktivitet@floyen.no for å være med i trekning av premier.

Digitalt svarkart finner du her 

 

Si hallaien til geitene

Ikke glem å ta turen ned for å si hei til de ti geitene våre “Pippi”, “Fløydis”, “Waldemar”, “Spot”, “Trym”, “Gucci”, “Stjerna”, “Frøya”, “Ferdinand” og “Alex”. Fra Konglen har du utsikt rett mot fjøset der de stort sett befinner seg. De elsker kos og at du klapper de, så ta gjerne en selfie sammen – de elsker rampelyset! 

Ta en kveldstur i skogen

Stillheten på Fløyen om kvelden er noe for seg selv! Vi anbefaler en liten kveldstur bort til det idylliske vannet Skomakerdiket. Dette er en fin rundtur fra Konglen som tar ca en halvtime totalt.  

Om dere ønsker en lenger tur kan dere gå videre på tursti fra Skomakerdiket til Fjellhytten eller til Blåmann og Rundemanen. Husk å kle dere godt og at været kan skifte fort i byfjellene. 

Se gjerne våre turforslag på Fløyen her

God tur i frisk fjelluft og sov ekstra godt i Konglen mellom trærne etterpå! 

Partnere