Skomakerstuen

Skomakerstuen, en stue for oss – en stue for deg!

Åpen hver helg kl. 11:00 – 16:00 
 

Kun ti minutters gange fra Fløyens øvre stasjon ligger idylliske Skomakerdiket. Her har Skomakerstuen åpnet – en splitter ny møteplass og varmestue på byfjellet Fløyen. 

Selve varmestuen har rundt 30-40 sitteplasser inne, i tillegg til et stort overbygg med sitteplasser ute der turgåere kan søke ly.  Her kan du kjøpe  varme og kalde drikker som brus, vann, kakao, te og kaffe, lett småsnacks, is og nystekte sveler med rømme, syltetøy, brunost eller sukker. Du kan også spise medbrakt niste om du ønsker det. Skomakerstuen vil i tillegg bidra til oppgraderte toalettfasiliteter ved Skomakerdiket, inkludert HC-toalett og stellebord. 

På sommeren tilbyr vi gratis kanopadling på Skomakerdiket, og om vinteren vil vi blant annet legge til rette for skiløype for barn. 

Hensikten er å gjenskape det yrende folkelivet som var rundt Skomakerdiket på 50- og 60-tallet, da dette området hadde hoppbakke, akebakke og skiarena!


Bygget er et resultat av en nasjonal arkitektkonkurranse, der arkitektfirmaet SAAHA AS vant. Både med sin utforming, materialbruk og uttrykk vil bygget passe fint inn i omgivelsene.

Med Skomakerstuen ønsker vi å styrke området rundt Skomakerdiket som et naturlig samlingspunkt der hele byens befolkning kan møtes.
 

Skomakerstuen, en stue for oss – en stue for deg!
 

 

God tur og velkommen til oss!

Partnere