Skomakerstuen

Skomakerstuen åpner første kvartal 2020!

Kun fem minutters gange fra Fløyens øvre stasjon ligger idylliske Skomakerdiket. Her åpner vi Skomakerstuen – en splitter ny møteplass og varmestue på byfjellet Fløyen. 

Selve varmestuen har 30 sitteplasser inne, i tillegg til et stort overbygg med sitteplasser ute der turgåere kan søke ly. En kiosk skal være åpen lørdag og søndag hele året, og hver dag fra mai til september. Her kan du spise medbrakt matpakke, samt kjøpe varme og kalde drikker og lett småsnacks. Skomakerstuen vil også bidra til oppgraderte toalettfasiliteter ved Skomakerdiket. 

På sommeren tilbyr vi gratis kanopadling på Skomakerdiket, og om vinteren vil vi blant annet legge til rette for skiløype for barn. 

Hensikten er å gjenskape det yrende folkelivet som var rundt Skomakerdiket på 50- og 60-tallet, da dette området hadde hoppbakke, akebakke og skiarena!


Bygget er et resultat av en nasjonal arkitektkonkurranse, der arkitektfirmaet SAAHA AS vant. Både med sin utforming, materialbruk og uttrykk vil bygget passe fint inn i omgivelsene.

Med Skomakerstuen ønsker vi å styrke området rundt Skomakerdiket som et naturlig samlingspunkt dere hele byens befolkning kan møtes.

Du er hjertelig velkommen når vi åpner!